چرا باید برنامه نویسی اندروید را یاد بگیریم؟
اگه شما هم به برنامه نویسی اندروید علاقه دارید و مایلید اون رو یاد بگیرید، یا نه فقط دوست دارید کمی بیشتر در مورد اندروید بدونید و هنوز مطمئن نیستید که اون رو یاد بگیرید، مطالب این مقاله به شما کمک میکنه تا با دیدی بازتر و انگیزه بیشتر چگونگی خلق نرم افزارهای اندرویدی و یادگیری برنامه نویسی اندروید شروع کنید.
برای یادگیری هر چیزی داشتن یک پیش زمینه و دونستن مقداری اطلاعات مفید می تونه یادگیری رو برای انسان لذت بخش تر کند، یادگیری برنامه نویسی اندروید نیز همین طور است. آنچه در این پست خواهید خواند:
- آمارها و ارقام در مورد سیستم عامل اندروید
- میزان محبوبیت سیستم عامل اندروید
- میزان درآمد برنامه نویسان اندروید
- پیش بینی آینده اندروید و برنامه نویسان اندروید
آمارها و ارقام در مورد سیستم عامل اندروید
شاید خود اندی رابین (خالق اندروید/مدیر کنونی تیم توسعه اندروید در شرکت گوگل) هم زمانی که داشت در شرکت کوچک اندروید روی تولید نرم افزار برای گوشی های موبایل کار می کرد، فکرش را نمی کرد که روزی شرکت گوگل، غول بزرگ دنیای فناوری و اطلاعات آن را بخرد و بعد آن اندروید به اوج برسد. البته که بعید است گوگل روی چیزی دست بگذارد و ساده از آن بگذرد.
درحال حاضر اندروید به کمک غول بزرگ دنیای فناوری و اطلاعات یعنی گوگل در اوج محبوبیت و معروفیت به سر می بره و به عنوان سیستم عامل اکثر دستگاه های هوشمند، تبلت ها و تلویزیون ها و … خودش رو مطرح کرده. گوگل با قرارداهایی که با غول های دنیای تکنولوژی مثل سامسونگ، ال جی، سونی، اچ تی سی، موتورولا و … بسته خیلی زود تونست اندروید رو توسعه بده . سهم بازار اندروید نسبت به سایر رقبا تایید این ادعاست.
مقایسه سهم بازار گوشی های هوشمند (اندروید، IOS و …)
آمار منتشر شده از شرکت معتبر تحقیقاتی آمار (Statista) میزان فروش و سهم بازار دو سیستم عامل برتر گوشی های هوشمند یعنی اندروید و IOS و غیره رو از سال 2009 تا سال 2018 نشان می دهد. رشد سهم بازار اندروید در سال های اخیر فوق العاده بوده تا جایی که در سال 2018 میزان سهم بازار سیستم عامل اندروید به بیش از 85 درصد تمام گوشی ها یعنی بیش از 2 میلیارد تلفن رسیده است.
اگر هنوز انگیزه یادگیری برنامه نویسی اندروید در شما بوجود نیومده، پیشنهاد می کنم ادامه این مطلب رو بخونید.
پیش بینی سهم بازار تلفن های همراه تا سال 2023
جالبه بدونید پیش بینی های موسسه بین الملی داده (IDC) در سال 2014، که قبلا آن را در سایت آسایاد منتشر کرده بودیم نشان می داد که سهم بازار اندروید در سال 2018 به بیش از 75 درصد بازار یعنی 1 میلیارد و 300 ملیون خواهد رسید ، این در حالیه که این آمار در حال حاضر بیش از 85 درصد (بیش از 2 میلیارد تلفن همراه) هست. این یعنی پیش بینی ها در مورد سیستم عامل اندروید درست بوده است.
پیش بینی موسسه بین الملی داده (IDC) از سهم بازار تلفن های همراه، نشون میده که سهم بازار اندروید تا سال 2023 همیشه بیش از 86 درصد کل بازار خواهد بود (این یعنی آینده روشن و درخشان برای برنامه نویسان اندروید). بر اساس این پیش بینی و باتوجه به افزایش هر روزه تعداد کاربران تلفن همراه، حداقل بیش 3.5 میلیارد کاربر تلفن همراه وجوده داره که یعنی حداقل 2.5 میلیارد گوشی هوشمند اندرویدی در سال های جاری در دست مردم خواهد بود و این یعنی بیش از 2.5 میلیارد مشتری بالقوه برای برنامه نویسان اندروید. البته اینکه چند درصد این مشتری ها برای شما خواهند بود، بستگی به این داره که چه اپلیکیشن هایی خلق می کنید. برای خلق این اپلیکیشن ها هم شما نیاز دارید که برنامه نویسی اندروید رو یاد بگیرید.
سهم بازار گوشی های اندرویدی در کشور ایران
متاسفانه آمار دقیقی در مورد سهم بازار گوشی های هوشمند در کشور عزیزمان ایران (بصورت معتبر) در دسترس نیست. اما به راحتی می توان با مشاهدات، آن را حدس زد (بیش از 50 میلیون). به علت گران بودن محصولات اپل نسبت به اندروید و تبادل اقتصادی بیشتر ایران با شرکت های مبتنی بر اندروید و محبوبیت این سیستم عامل میان ایرانیان، سهم بازار گوشی های هوشمند با سیستم عامل اندروید نسبت به سایر گوشی ها در ایران خیلی بیشتر از آمار جهانی و بالای 90 درصد پیش بینی میشه.
میزان محبوبیت اندروید
خود اندروید با قابلیت ها و انعطاف پذیری که داره به عنوان یکی از محبوب ترین سیستم عامل ها در دل کاربران جای گرفته. از طرفی برنامه نویسان و طراحان نرم افزارهای کاربردی این فرصت رو برای تولید اپلیکیشن ها و بازی های مورد نیاز کاربران این سیستم عامل حس کرده اند و هر روز صد ها اپلیکیشن برای اندروید تولید می شه که این نشون دهنده محبوبیت و تعداد زیاد کابران اندروید است.
برای بررسی محبوبیت یک سیستم عامل، علاوه بر تعداد مشتریان، میزان دانلود نرم افزارهای اون هم می تونه یک معیار مناسب باشه. میزان برآورد دانلود نرم افزارهای دستگاه های هوشمند در سال 2018 در محدوده 200 میلیارد بوده که پیش بینی میشه این عدد در سال های بعد بسیار بیشتر نیز شود.
سهم کاربران ایرانی از دانلود نرم افزاری های اندرویدی
سهم کاربران ایرانی از این دانلودها خیلی کم بوده که علت های مختلفی دارد: مثل تحریم هایی که اجازه دسترسی را منع میکند، تجاری بودن خیلی از این نرم افزارها که یا کاربران ایرانی تمایل به پرداخت پول ندارند و یا راهی برای پرداخت های بین الملی وجود ندارد، عدم پشتیبانی از زبان فارسی هم یکی دیگر از علت هاست. بنابراین بازار بسیار مناسبی برای برنامه نویسان اندرویدی ایرانی مهیاست. این هم اضافه میکنم که ایرانیان از نرم افزارهای فارسی استقبال فوق العاده ای می کنند و این رو می تونید از آمار دانلودهای مارکت های ایرانی مثل بازار فهمید.
سهم برنامه نویسان ایرانی در تولید نرم افزاری های اندرویدی
برنامه نویسان اندرویدی ایرانی در تولید اپلیکیشن های جهانی (نه ایرانی) تقریبا هیچ سهمی ندارند و این به دو علت عمده است: 1. عدم شناخت و آگاهی از بازار جهانی نرم افزارهای اندرویدی 2. تحریم هایی که اجازه فروش را منع میکنند. علت اول را امیدواریم با اطلاعات و آموزش هایی که در سایت بادانش در اختیارتان قرار می دهیم برطرف شود. در مورد علت دوم نیز آموزش های کافی در سایت بادانش در اختیارتان قرار خواهیم داد.
اما در مورد نرم افزارهایی اندرویدی ایرانی چند وقتی هست که برنامه نویسان ایرانی برای تولید نرم افزارهای ایرانی بر روی بستر اندروید دست بکار شده اند اما با قابلیت های اندروید و از آنجا که هر روز به تعداد کابران اندرویدی اضافه می شود، جای برای توسعه بسیار است.
میزان کسب درآمد برنامه نویسان اندروید
ماشین حسابتان را بردارید، میخواهیم میزان درآمد یک برنامه نویس اندروید را حساب کنیم. فرض کنید شما برای تولید یک بازی یا یک اپلیکیشن برای سیستم عامل اندروید حدود یک ماه وقت گذاشتید و میخواهید نرم افزار تولیدی خود را فقط یک دلار ناقابل (حدود 12هزار تومان) بفروشید.
همین طور که بخش هایی قبلی اشاره شد حدود دو و نیم میلیارد کاربر اندرویدی وجود دارد که بیش از دویست میلیارد نرم افزار اندرویدی رو دانلود کرده اند.
یک درصد مشتریان جهانی: فرض کنید فقط سهم یک درصدی از این مشتریان را بتوانید جذب کنید (یعنی دویست و پنجاه میلیون نفر) آنگاه شما در آمدی دویست و پنجاه میلیون دلاری خواهید داشت یعنی حدود 3,000,000,000,000 تومان (سی هزار میلیارد تومان)
250,000,000 * 12,000 = 30,000,000,000,000
بله، تعجب نکنید سی هزار میلیارد تومان
فکر میکنید بیل گیتس (بنیانگذار مایکروسافت، صاحب شرکت همین ویندوز های خودمان) یا مایکل زاکربرگ (بنیانگذار فیس بوک) یا جف بیزوس (بنیانگذار آمازون) چگونه این همه معروف و پولدار شدند؟ آنها فقط توانستند ایده و محصولشان را به افراد زیادی ارائه کنند.
فقط یک صدم درصد مشتریان جهانی: حالا فرض کنید فقط و فقط سهم یک صدم درصدی (0.01 درصد) از این مشتریان را بتوانید جذب کنید (یعنی دو و نیم میلیون نفر) آنگاه شما درآمدی دو و نیم میلیون دلاری خواهید داشت یعنی حدود 30,000,000,000 تومان (سی میلیارد تومان)
2,500,000 * 12,000 = 30,000,000,000
بله سی میلیارد تومان!
فقط یک هزارم درصد مشتریان جهانی: حالا فرض کنید فقط و فقط و فقط سهم یک هزارم درصدی (0.001 درصد) از این مشتریان را بتوانید جذب کنید (یعنی دویست و پنجاه هزار نفر) آنگاه شما درآمدی دویست و پنجاه هزار دلاری خواهید داشت یعنی حدود 3,000,000,000 تومان (سه میلیارد تومان)
250,000 * 12,000 = 3,000,000,000
بله سه میلیارد تومان. شاید نسبت به اعداد قبلی کم به نظر برسد اما این معادل 83 سال درآمد یک کارمندی است که ماهیانه سه میلیون تومان حقوق میگیرد. باز بنظرتان کم است؟ البته این را هم در نظر بگیرید این ارقام تنها برای فروش یک نرم افزار و آن هم فقط یک دلار بود. حالا بقیه حالات رو خودتان حساب کنید.
بنظرم ارزشش را دارد آدم برای یادگیری ابتدا هزینه کند و سپس با تلاش درآمد این چنینی داشته باشد.
آیا برنامه نویسان اندروید ایرانی در مارکت های ایرانی هم توانسته اند درآمد خوبی داشته باشند؟ بلهY ما در مقاله «بررسی درآمد برنامه نویسان ایرانی اندروید» به این موضوع به طور کامل پرداخته ایم.
پیش بینی آینده اندروید و برنامه نویسان اندروید
پیش بینی سهم بازار بیش از 85 درصدی گوشی های موبایل اندرویدی و وجود بیش از دو و نیم میلیارد کاربر اندرویدی یک طرف، آنچه مسلم است در سال های آینده اکثر دستگاه ها بصورت موبایل و قابل حمل خواهند بود که در حال حاضر سیستم عامل اکثر آنها اندروید است.
برنامه نویسی برای موبایل و آن هم سیستم عامل اندروید یک امتیاز به حساب می آید زیرا علاوه بر مشتریان زیاد و درآمدزایی از طریق تولید اپلیکیشن های اندرویدی که در بخش قبلی اشاره شد، در سال های آینده تقریبا تمام شرکت ها به برنامه نویس اندروید نیاز خواهند داشت و در پی استخدام آنها خواهند بود. بنابراین آینده اندروید و برنامه نویسان اندروید بسیار روشن است.
اگر شما هم به برنامه نویسی موبایل علاقه مند هستید و دوست دارید برنامه نویسی اندروید را فرا بگیرید، پیشنهاد می کنم فرصت را از دست ندهید و دست بکار شود. اگر چیزی نمیدانید مهم نیست، ما تمام آنچه برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس اندروید نیاز هست را مرحله به مرحله در اختیارتان قرار خواهیم داد.
از کجا باید شروع کنم؟ حالا وقت آن رسیده که «نقطه شروع یادگیری برنامه نویسی اندروید» را مطالعه کنید.
2 نظر
قبل از سلام میخوام بگم واقعاً با دانش هستید!!!
سلام
انقدر با حوصله و زیبا توضیح دادین که متوجه نشدم چند ساعته دارم میخونم.
من به کنکاش در برنامههای موبایل خیلی علاقه دارم و لذت میبرم اگه گوشی کسی مشکل داشته باشه و من براش درست کنم و آرزوم اینه که بتونم برنامه نویسی اندروید را یاد بگیرم تا حالا که مشکلات نذاشت ولی بعد از خوندن مطالب سایت شما میخوام با آموزشهای شما و در کنار مشکلاتی که دارم به آرزوم برسم
مرسی
سلام
ار ابراز لطف و محبت شما بسیار متشکریم. خیلی خوشحالیم که دوستان عزیزی چون شما همراهمون هستند و با انرژی های مثبت شون ما در این مسیر استوارتر میکنند. و اون بیشتر خوشحالیم که مطالب و آموزش های بادانش تونسته توجه همراهان و بازدیدکنندگان عزیزمون رو جلب کنه و براشون مفید واقع بشه.
خیلی خوبه به دنبال علاقه تون هستید و برای خودتون رویا دارید. همون طور که در مقالات «چگونه یک خودساخته موفق شویم؟» و «چگونه روی خودم سرمایه گذاری کنم تا موفق بشم» هم اشاره شده این موارد نقش بسیار مهمی در راستای رسیدن به موفقیت دارند. با قدرت به کارتون ادامه بدید، مطمئن هستیم در آینده نزدیک، موفقیت های بزرگ در انتظار شماست.
بادانش | یادگیری در مسیر موفقیت