چگونه کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کنیم؟ 7 مرحله تا کسب درآمد از اینترنت
اگر شما هم قصد راه اندازی کسب و کار اینترنتی برای خودتون رو دارید اما نمیدونید چجوری و از کجا باید شروع کنید، اصلا نگران نباشید چون ما در این مقاله از بادانش بطور کامل و به زبان ساده نحوه راه اندازی کسب و کار اینترنتی رو برای شما خوبان آموزش دادیم. خوندن این مقاله بهتون کمک میکنه بصورت گام به گام بتونید کسب و کار خودتون رو در اینترنت راه اندازی و رشد بدید. پس شما رو به خوندن این مقاله از بادانش دعوت میکنیم.
چرا باید یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنیم؟
اجازه بدید قبل از اینکه سراغ آموزش راه اندازی کسب و کار اینترنتی برویم، بدونیم اصلا چرا باید یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنیم؟ احتمالا میدونید که در حال حاضر هزاران کسب و کار اینترنتی در ایران وجود داره که تونستند از طریق اینترنت، تعداد زیادی مشتری و میلیون ها و حتی میلیاردها تومان درآمد کسب کنند. منظور من تنها سایت هایی مثل دیجی کالا و آپارات نیست، بلکه دارم در مورد هزاران کسب و کار کوچک و بزرگ اینترنتی صحبت میکنم. جالبه بدونید خیلی از این کسب و کارها توسط یکی دو نفر و در منزل اداره می شوند. در حقیقت این پتانسیل اینترنت هست که باعث رشد عجیب و درآمدهای فوق العاده این نوع کسب و کارها میشه، این در حالیه که نرخ نفوذ اینترنت هر روز هم داره بیشتر میشه.
اگه شما بیکار، خونه دار، فریلنسر یا حتی کارمند هستید راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی بهتون کمک میکنه تا با کمترین سرمایه و خیلی سریع، به دریایی بزرگ از مشتریان متصل بشید و بتونید برای خودتون درآمد کسب کنید. قطعا هر چقد بیشتر در این دریا ماهی بگیرید، درآمدتون هم بالاتر میره.
حتی اگه شما یک کسب و کار فیزیکی داشته باشید، راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی برای شما هم ضروری هست. چون اگه غیر از این باشه علاوه بر اینکه پتانسیل بزرگی رو برای جذب مشتریان جدید، درآمد بیشتر و رشد کسب و کارتون از دست میدید، باید بدونید در چند سال آینده خیلی از کسب و کارهای فیزیکی از بین خواهند رفت که احتمال داره شغل شما هم یکی از اونها باشه.
بنابراین در هر جایگاهی باشید یک کسب و کار اینترنتی میتونه کمک کنه خیلی سریع و بدون سرمایه زیاد، به مشتریان زیادی دسترسی داشته باشید و درآمدتون رو بالاتر ببرید. علاوه بر این موارد، همون طور که در مقاله «چگونه روی خودم سرمایه گذاری کنم تا موفق بشم» اشاره شده، راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی میتونه یک سرمایه گذاری فوق العاده برای موفقیت و تضمین آینده تون باشه. پس اگه آمده اید و میخواهید از این پتانسیل نهایت استفاده رو ببرید و کسب و کار اینترنتی خودتون رو راه اندازی کنید، آستین هاتون رو بالا بزنید و با ما همراه باشید.
این حقایق رو در مورد اینترنت و کسب و کارهای اینترنتی بدونید
اینترنت شبیه یک دریای پر از مشتری هست، شما باید هم قایق (کسب و کار اینترنتی) داشته باشید و هم ماهیگیری (بازاریابی اینترنتی) بلد باشید تا بتونید ماهی بگیرید. هرچقدر قایقتون بیشتر شناخته شده باشه (برندینگ) و هرچقدر بهتر بتونید نیازهای مشتریان رو کشف و براشون راه حل پیدا کنید، سهم بیشتری از ماهی ها (درآمد) نصیبتون میشه. ساختن این قایق (راه اندازی کسب و کار اینترنتی) کار زیاد پیچیده ای نیست و میتونید خیلی سریع و با کمترین هزینه اون رو بسازید. منتها از ابتدا (ساخت قایق) تا انتها (جذب مشتری و درآمد) به همت و تلاش شما بستگی داره.
آموزش راه اندازی کسب و کار اینترنتی : 7 مرحله تا اولین درآمد از اینترنت
در این قسمت به زبان ساده هر چیزی که برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی لازم هست رو در 7 مرحله برای شما خوبان آموزش دادیم. هر یک از مراحل رو با دقت بخونید و برای انجام اون اقدام کنید. هرکجا هم با ابهام یا مشکلی مواجه بودید اصلا نگران نباشید اون رو با بادانش در میون بگذارید تا بتونیم با کمک هم برطرفش کنیم.
قدم اول: براساس علاقه و توانایی تان یک نیاز در بازار پیدا کنید و به آن پاسخ دهید
اگه ایده نابی داشته باشید که بتونه یک نیاز اساسی از مردم رو برطرف کنه که عالیه، فقط کافیه اون رو خوب پیاده سازی و عرضه کنید. اگه این ایده تون در راستای علایق و توانایی هاتون باشه فوق العادس! اگر تخصصی هم نداشته باشید به کمک یک تیم میتونید اون رو پیاده سازی کنید.
اگر هیچ ایده تازه ای هم ندارید اصلا جای نگرانی نیست. خیلی از ایده ها رو میشه بهتر پیاده سازی و ارائه کرد. قبل از فیسبوک ایده شبکه های اجتماعی توسط مای اسپیس پیاده سازی شده بود اما فیسبوک بهتر تونست این ایده رو پیاده سازی و ارائه کنه. قبل از دیجی کالا هم چند فروشگاه اینترنتی بودند و…
اما اون چیزی که از همه بیشتر مهمه اینه که شما بر اساس علایق و توانایی هاتون، کسب و کار اینترنتی خودتون رو راه اندازی کنید. اینطوری قطعا خیلی راحت تر به موفقیت می رسید و از مسیر موفقیت لذت میبرید. پیشنهاد هم میکنیم از یک حوزه تخصصی تر شروع کنید و بعد کم کم کسب و کارتون رو بزرگ کنید.
خیلی خوبه در مورد ایده تون یا نیازهای بازار تحقیق کنید اما این کار رو اینقدر طولانی نکنید که از راه اندازی کسب و کارتون بمانید. همین قدر که علایق و توانایی هاتون رو بدونید، بدونید چی چیزی رو میخواهید عرضه کنید و بازار هدفتون رو بشناسید، در این مرحله کافیه. پس لطفا زیاد سخت نگیرید خیلی از موارد در حین کار براتون روشن میشه.
اگه ایده یا توانایی دارید که میخواهید بدونید میشه با توجه به اون یک کسب و کار اینترنتی موفق راه اندازی کرد یا نه، میتونید پایین همین مقاله ازمون بپرسید تا راهنمایی تون کنیم. اگر هم ایده ای ندارید ولی میخواهید شروع کنید ما آخر این مقاله 5 ایده پولساز رو باهاتون به اشتراک گذاشتیم. یکی از اونها رو انتخاب کنید و کار رو شروع کنید.
قدم دوم: شناخت و بررسی رقبا
احتمالا هر ایده ای به ذهنتون برسه، کسی قبل از شما اون رو پیاده سازی کرده. این نه تنها بد نیست بلکه خیلی هم میتونه خوب باشه. به دو علت اصلی وجود رقیب برای یک کسب و کار نشونه خوبیه. اول اینکه وجود تعداد زیادی کسب و کار در یک زمینه نشون میده بازار بزرگ از مشتریان در انتظار کسب و کار شما هست. علت دوم اینه که رقیب ها، الگوهای خیلی خوبی هستند، چون کافیه شما قبل از پیاده سازی ایده تون رقیباتون رو بررسی کنید. در مورد نحوه پیاده سازی آنها نحوه جذب مشتری و… اطلاعات کسب کنید. با اینکار هم می تونید از اونها الگو بگیرید و هم مشکلات احتمالی که در اون سیستم ها وجود داره رو هم در نظر بگیرید و در نهایت کسب و کارتون رو بهتر و با قدرت بیشتری پیاده سازی کنید.
برای بررسی وضعیت کسب و کارهای اینترنتی مشابه یا همان رقیب هاتون کافیه در گوگل عبارت های کلیدی مرتبط رو جستجو کنید و سایت های اول گوگل رو باز کنید و بررسی کنید. قدمت سایت، رتبه سایت، ظاهر سایت، تعداد دنبال کننده های شبکه های اجتماعی، تعداد و نوع محصولات و خدماتش و … میتونه بهتون کمک کنه تا با دید بازتر کسب و کارتون رو شروع کنید.
هیچ ترسی از وجود رقیب های بزرگ نداشته باشید. اگه به ایده و خودتون اطمینان دارید شروع کنید. بیان یک جوری دیگه به قضیه نگاه کنیم. اصلا هیچ رقابتی بین شما و سایر کسب و کارها نیست. شما فقط باید تلاش کنید مشتریان بیشتری جذب کنید و سهم کسب و کارتون رو بیشتر کنید.
قدم سوم: سایت کسب و کارتون رو طراحی و پیاده سازی کنید
حالا نوبت این رسیده که پل های ارتباطی بین خودتون و مشتری های آینده تون رو پیاده سازی کنید. برای کسب و کارهای اینترنتی، سایت حکم یک مغازه رو بازی میکنه که مشتری ها میتونند از طریق اون به خدمات و محصولات شما دسترسی داشته باشند. قبل از جذب مشتری، شما باید این مغازه رو جوری طراحی کنید که مشتری وقتی داخلش میشه حس خوبی داشته باشه و براحتی بتونه به خدمات و محصولات شما دسترسی داشته باشه و اونها رو تهیه کنه.
توی این قدم ما باید چندتا کار مهم رو انجام بدیم تا سایت مون به بهترین شکل پیاده سازی و آماده مشتری آینده باشه. دو مرحله اول بیشتر حالت پژوهشی داشتند اما در ادامه ما به نکاتی اشاره میکنیم که نیاز به اقدام عملی برای راه اندازی کسب و کارتون داره. پس با ما همراه باشید.
انتخاب نام دامنه یا آدرس سایت
همه سایت ها با یک آدرس منحصر به فرد شناخته می شوند که به اونها دامنه میگند مثلا دامنه سایت بادانش badanesh.com هست. نام و آدرس سایت بهتره سنبلی از کسب و کارتون باشه طوری که وقتی مشتری به اون فکر میکنه یاد کسب و کارتون بیوفته. البته به مرور وقتی اسم سایتون جا بیوفته خود به خود اسم سایت تداعی کننده کسب و کار شما هست. مثل گوگل google.com که یک موتور جستجو هست.
چندتا نکته دیگه در مورد دامنه که خیلی میتونه بهتون کمک کنه. آدرس دامنه بهتره ساده باشه و راحت به ذهن بمونه مثل digikala که اسم سایت «شرکت نوآوران فن آوازه» هست، تصور کنید آدرس سایت این بود:) . دامنه بهتره کوتاه و دو تا سه کلمه ای باشه. دامنه بهتره از نظر املایی کمتر بتونه اشتباه نوشته بشه مثلا saeed یا saeid و البته بهتره زیاد نزدیک به اسم رقیب هاتون نباشه و برند خودتون رو بتونه جا بیاندازه. پسوند دامنه تون هم میتونه .com یا .ir باشه البته با توجه نوع کسب و کارتون میتونید از گزینه های دیگه هم استفاده کنید.
انتخاب هاست برای سایت
هاست همان فضایی هست که قراره اطلاعات سایت شما در اونجا قرار بگیره. شرکت های زیادی برای اجاره این فضا وجود دارند که به راحتی میتونید از اونها هاست مورد نیازتون رو تهیه کنید. اما قبل از خرید هاست بهتره به این نکات توجه کنید. نه هاست ارزون و نه هاست گرون نشونه خوب بودن اون نیست. کیفیت هاست خیلی مهم هست. از کیفیت و سرعت هاست تون قبل از خرید اطمینان پیدا کنید. بعد از اون مسئله پشتیبانی هست که احتمالا در شروع کار خیلی با اون سر و کار خواهید داشت. نکته مهم دیگه اینه در سال اول کسب و کار اینترنتی تون احتمالا حجم ترافیک روی سایتتون اونقدر زیاد نیست که بخواین از اول بالاترین پنل هاست رو خریداری کنید و اصطلاحا پولتون رو دور بریزید. البته در بسیاری از مواقع وسط کارهم میشه تغییرات رو روی هاست اعمال کرد اما بهتره از همین اول همه چیز رو درست جلو ببریم.
برای خرید هاست، مقاله «» میتونه بهتون کمک کنه تا هاست مناسب سایتتون رو درست انتخاب کنید. پیشنهاد میکنم حتما این مقاله رو قبل از خرید هاست مطالعه کنید.
طراحی سایت
برای راه اندازی سایت کسب و کارتون، بعد از اینکه دامنه و هاست رو تهیه کردید باید سراغ پیاده سازی سیستم مدیریت سایت و طراحی ظاهر سایت بریم. در شروع اصلا نیاز نیست هزینه زیادی برای طراحی شایت کنید. شما به راحتی میتونید با قوی ترین سیستم مدیریت محتوا یعنی وردپرس، سایت کسب و کارتون رو مدیریت و پیاده سازی کنید. بعد از اون و گرفتن بازخوردها میتونید یک سایت سفارشی برای کسب و کارتون پیاده سازی کنید اما در ابتدا وردپرس بهترین گزینه هست. به چند دلیل وردپرس برای شروع راه اندازی کسب و کار اینترنتی گزینه مناسبی هست. اول اینکه خیلی ساده هست و هر کسی به راحتی میتونه باهاش کار کنه. دوم وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای آماده و قوی هست و شما خیلی سریع میتونید سایت کسب و کارتون رو بیارید بالا. سوم چون وردپرس افزونه های زیادی داره براحتی میتونید سایتتون رو سفارشی کنید و امکاناتی که مد نظرتون هست رو بهش اضافه کنید. به عنوان مثال اگه بخواین به سایت تون یک فروشگاه اینترنتی هم اضافه کنید کافیه افزونه ووکامرس رو به سایت وردپرسی تون اضافه کنید.
یکی دیگه از مزیت های وردپرس اینه که در هر زمینه کاری که کسب و کارتون باشه قالب های آماده زیادی برای سایت وجود داره که میتونید از اون برای طراحی ظاهر سایتتون استفاده کنید.
راه اندازی درگاه پرداخت آنلاین
اگر در کسب و کارتون خدمت یا محصولی داشته باشید که بخواهید مشتری بتونه برای تهیه اونها بصورت آنلاین پرداخت انجام بده، شما به یک درگاه پرداخت آنلاین بانکی نیاز دارید. این درگاه ها واسط بین مشتری و شما و بانک هستند. یعنی پول رو از مشتری میگرند و به حساب شما واریز میکنند. خوشبختانه راه اندازی درگاه پرداخت آنلاین هم کار پیچیده ای نیست و به راحتی میتونید از سایت های واسط مثل زرین پال برای دریافت و راه اندازی درگاه پرداخت آنلاین برای کسب و کارتون استفاده کنید.
قدم چهارم: جذب ترافیک هدفمند و مشتری
حالا که سایت یا مغازتون رو به بهترین شکل پیاده سازی کردید، همه چیز برای فروش و کسب درآمد اما است. اما حقیقت اینه که حتی اگه شما بهترین و محصولات و مغازه رو هم داشته باشید اما مغازتون پاخور نداشته باشه کسی محصولات یا خدمات شما رو نبینه قطعا از درآمد هم خبری نیست.
در این مرحله شما باید سعی کنید تا ترافیک هدفمندی رو به سمت سایت خودتون جذب و هدایت کنید. در ادامه چندتا مهم ترین تکنیک های جذب مشتری هدفمند رو بهتون میگیم. اینها بخشی از دیجیتال مارکتینگ هست که باید شناخت و رشد کسب و کار اینترنتی تون میشه.
اگه نمیدونی چه مدل هایی برای کسب درآمد از اینترنت وجود داره مطالعه مقاله «بررسی روش کسب درآمد اینترنتی» بهت کمک میکنه تا این زمینه اطلاعات بسیار مفید بدست بیاری و در کسب و کار آنلاینت بتونی از بهترین روش ها درآمد کسب کنی.
تولید محتوا
یکی از بهترین و مهم ترین و ارزانترین روش های دیجیتال مارکتینگ برای جذب مخاطب، استفاده از بازاریابی محتوا است. وقتی شما محتوا غنی و با کیفیتی برای مخاطب هاتون تولید میکنید، این شانس رو پیدا میکنید تا از طریق گوگل و… بازدیدکنندهای زیادی بصورت ارگانیک و بدون هزینه به سایت شما هدایت بشن.
چند نکته مهم در مورد تولید محتوا بهتون یادآور میشیم که میتونه بهتون کمک کنه تا مخاطب های بیشتری رو جذب کنید و سریع تر رشد کنید: در حال حاضر محبوب ترین نوع محتوا ویدیو هست. پس محتوای ویدیویی رو در کسب و کارتون جدی بگیرید و اون رو علاوه بر سایت خودتون هرجا که بشه مثل آپارات، یوتیوب، تماشا و… نشر بدید و البته آدرس سایت و کسب و کارتتون هم در اون استفاده کنید.
محتوایی تولید کنید که مخاطب های هدفتون به دنبال اون هستند. محتوای با کیفیت تولید کنید. در تولید محتوا الگو برداری کنید اما کپی نه. به طور منظم سایت تون رو با محتواهای جدید بروزرسانی کنید. یادتون نره محاطب ها قراره مشتری شما بشوند نه گوگل پس محتوا رو برای مخاطب هایتون تولید کنید و نه گوگل.
شبکه های اجتماعی
نفوذ شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام بین مردم به قدری زیاد است که اگه کسب و کار آنلاین شما اونجاها فعالیت نداشته باشه بخش بزرگی از بازار رو از دست می دید. شبکه های اجتماعی این فرصت رو به شما میدهند که خیلی سریع و راحت بتونید با مخاطب های هدفتون ارتباط نزدیک تری برقرار کنید و اونها رو جذب کسب و کارتون کنید.
از همون ابتدای کار سعی کنید در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام و… فعالیت داشته باشید. از رقبای قدیمی تر الگوبرداری کنید و با خلاقیت سعی کنید مخاطب های هدف رو جذب کنید تا بتونید بعدا اونها رو به مشتری تبدیل کنید.
تبلیغات
شاید در ابتدای راه اندازی کسب و کار اینترنتی صحبت از تبلیغات یکمی زود باشه، اما دونستن نکات مهم این قسمت بدون لطف نیست.
یکی از روش های جذب ترافیک به سمت کسب و اینترنتی شما استفاده از تبلیغات هست. درسته شما در این روش باید هزینه کنید اما اگه بتونید این تبلیغات رو به شکل صحیح انجام بدید نه تنها ضرری نمیکنید بلکه خیلی هم به نفع کسب و کارتون هست.
استفاده از تبلیغات گوگل (Google Ads) یک روش فوق العاده برای جذب ترافیک هدفمند هست چون شما روی عبارت هایی سرمایه گذاری میکنید که شانس تبدیل بازدیدکننده به مشتری در اونها بالاست. این روش هزینه به ازی کلیک (CPC) است. بنرهای تبلیغاتی در سایت هایی که مخاطبهای هدف شما احتمالا اونجا میتونند حضور داشته باشند هم یکی از روش های بازاریابی و تبلیغات اینترنتی هست. روش هایی هم مثل تبلیغات همسان (Native)، هدفگیری مجدد (Retargeting)، استفاده از اینفلونسرها و… هم از دیگه شیوه های بازاریابی و تبلیغات اینترنتی هستند که رد مقاله مجزا به صورت کامل توضیح خواهیم داد.
قدم پنجم: تبدیل بازدیدکننده به مشتری
وقتی یک بازدیدکننده هدفمند رو تونستید جذب کنید تا به سراغ سایت شما بیاد متاسفانه شما زمان زیادی فرصت ندارید تا نظر اون رو جذب کنید. و اگر نتونید اون چیزی بازدیدکننده دنبالش هست رو براش فراهم کنید خیلی زود سایت شما رو ترک میکنه. پس اگه میخواهید تلاش هاتون به نتیجه برسه و بتونید از ترافیکی که جذب سایتتون کردید درآمد کسب کنید باید بهترین شکل همه چیز رو ارائه بدید.
همون طور که گفتیم شما چند ثانیه فرصت دارید تا نظر اولیه مخاطب رو جلب کنید تا در سایت شما بمونه. پس ظاهر سایت شما، جذاب بودن محتوا سایت شما، کیفیت محتوای شما و… در ابتدا مهم است. بعد از آن برای اینکه بتونید یک بازدیدکننده رو تبدیل به یک مشتری کنید باید اعتماد اون رو جلب کنید. برای اینکار کیفیت محتوا، کیفیت محصولات و خدمات شما، نحوه ارائه شما و هر چیزی که موجب اعتماد بیشتر مخاطب بشه اهیمت داره.
نکته مهم اینه ممکنه قبل از فرآیند فروش یعنی تبدیل بازدیدکننده به مشتری بارها مخاطب به سایت شما سر بزنه و حتی شما رو با رقیب هاتون مقایسه کنه. پس علاوه بر مواردی که گفته شد و همون طور که در قدم دوم هم اشاره شد سعی کنید بطور پیوسته رقبای خودتون رو رصد کنید و مزیت رقابتی برای خودتون داشته باشید تا بتونید سهم بیشتری از بازار رو جذب کنید.
قدم ششم: تبدیل مشتری به مشتری وفادار
ممکنه مشتری اولین بار از شما خرید کنه اما به هر علتی نتونید رضایت مشتری رو جلب کنید که برای دفعات بعدی هم از شما خرید کنه، متاسفانه شما قاعده بازی یعنی مشتری مداری را بلد نیستید و کم کم از دور رقابت خارج میشید.
اول نکته در تبدیل مشتری به مشتری وفادار اینه که شما محصول یا خدمت با کیفیتی ارائه بدید تا بتونید رضایت مشتری رو جلب کنید. بعد از اون خدمات پس از فروش یا پشتیبانی از اون محصول و خدمت هست. نکته مهم بعدی حفظ ارتباط شما با مشتری هست. خوشبختانه در کسب و کارهای اینترنتی همه داده ها در دسترس است و شما به راحتی میتونید با مشتری هاتون در ارتباط باشید.
یکی از ساده ترین راه ها برای تبدیل مشتری به مشتری وفادار در کسب و کارهای اینترنتی، دادن پیشنهادهای شگفت انگیز یا کدهای تخفیف از طریق پیامک، ایمیل یا نوتیفیکیش است که در حاضر خیلی از کسب و کارهای بزرگ اینترنتی ایران از این وش استفاده میکنند.
قدم هفتم: تجزیه و تحلیل داده های کسب و کار
یکی از مهم ترین قسمت ها در حین راه اندازی و رشد کسب و کار اینترنتی، تجزیه و تحلیل داده های مربوط به کسب و کارتان، مخاطبان، کمپین ها و … است که متاسفانه خیلی ها به آن توجه نمیکنند.
اینکه بدانید کدام دسته از محتواهاتون بیشتر مورد بازدید قرار گرفته خودش به تنهایی میتونه مسیر تولید محتوای شما برای جذب مخاطب هدفمند رو تعیین کنه تا زمانتون رو برای تولید محتوای هدفمند صرف کنید. اینکه بدونید کدام نوع کمپین های تبلیغاتون تونسته بازخود بهتری بگیره میتونه از هدر رفت پولتون جلوگیری کنه. اینکه بدونید مخاطبت هاتون بیشتر به چه چیزهایی علاقه مند هستند میتونه مسیر بازاریابی رو بهینه کنید. اینکه بدونید کدوم محصولاتتون بیشتر مورد استقبال مخاطب ها قرار گرفته میتونه مسیر تولید محصولاتتون رو مشخص کنه و کلی مورد دیگه
تجزیه و تحلیل داده های کسب و کار اینترنتی از نظر مهمه که اولا همه دیتاها دیجیتالی در اختیار شما و به راحتی میتونید از اونها اطلاعات استخراج کنید. در ثانی این تجزیه و تحلیل به شما کمک میکنه تا از هدر رفت انرژی و هزینه و… جلوگیری کنید و مسیر رشد کسب و کارتون رو بصورت صحیح هدایت کنید.
برای تجزیه و تحلیل دیتاهای کسب و کار اینترنتی تون میتونید از ابزارهای مثل Google Analytics و Google Search Console استفاده کنید.
نتیجه گیری و سخن پایانی
راه اندازی کسب و کار اینترنتی کار پیچیده و سختی نیست. برای رسیدن به درآمد از این طریق نیاز به فعالیت مستمر و البته هوشمندانه دارید. دنیای اینترنت به قدری بزرگ هست که میتونید خیلی بیشتر از اونچه در فکرتون هست درآمد کسب کنید. منتها ابتدا باید پایه های کسب و کار اینترنتی تون رو محکم بنا کنید و با تلاش سعی کنید هر روز اون رو بزرگتر و بهتر کنید. کم کم شاهد جذب ترافیک، بازخوردها و کامنت ها و به اون خرید و درآمد خواهید بود.
در این مقاله از بادانش سعی کردیم در 7 مرحله و به زبان ساده روش راه اندازی کسب و کار اینترنتی رو خدمت شما خوبان آموزش بدیم. میدونیم احتمالا سوالات زیادی در ذهنتون وجود داره و دوست هرچه سریع تر کسب و کار آنلاین خودتون رو راه اندازی کنید. در پایین همین پست در قسمت نظرات میتونید سوالات مرتبط با راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی رو بپرسید تا به امید خدا بتونیم شما رو در این مسیر کمک کنیم. از اینکه این مقاله را تا انتها مطالعه کردید و با بادانش همراه هستید از شما متشکریم.