بهترین زبان برنامه نویسی 2020 برای شروع یادگیری، با توجه به بازار کار ایران
باورش سخته، اما سال 2020 هم رسید. خیلیهامون شاید تصور میکردیم توی سال ۲۰۲۰ مثل داستانهای علمیتخیلی ماشینها پرواز کنند و رباتهای هوشمند ما رو با موشکهای شخصی برای هواخوری به مریخ ببرند. هرچند سال ۲۰۲۰ واقعی اینقدرها هم پیشرفته نیست، اما قطعا سرعت رشد تکنولوژی از قبل خیلی بیشتر هست و دنیای برنامه نویسی هم دستخوش تغییرات جالبی میشه. البته در ایران عزیز معرفی و رتبهبندی بهترین زبان های برنامه نویسی 2020 برای یادگیری، باید باتوجه به شرایط و بازار کار ایران انجام بشه. در این مقاله از بادانش ما سعی کردیم ضمن بررسی ترندهای برنامه نویسی در سال 2020، بهترین زبانهای برنامه نویسی در این سال رو با توجه به تقاضای بازار کار ایران، میزان حقوق برنامه نویسان و قابلیتهای زبان های برنامهنویسی و… بهتون معرفی کنیم.
با بررسی روند ترندها میشه تا حد زیادی آینده دنیای برنامه نویسی رو پیشبینی کرد؛ اما شاید سال ۲۰۲۱ برگردیم و به این مطلب حسابی بخندیم! البته ما در سال 2019 در مقاله «بهترین زبان برنامه نویسی 2019 برای شروع یادگیری» قبلا مشابه این کار رو انجام دادیم و 7 زبان رو برای یادگیری در اون سال پیشنهاد دادیم که خوشبختانه زبانهای پیشنهادی بهترین گزینه های سال 2019 بودند. در این مقاله هم میخوام با توجه به تجربه و بررسی ترندها این کار رو دوباره انجام بدیم و بهترین گزینه ها رو برای یادگیری بهتون پیشنهاد بدیم. پس این شما و این بهترین زبان های برنامه نویسی سال 2020.
نکته مهم قبل از معرفی بهترین زبان برنامهنویسی 2020 برای شروع یادگیری
حقیقت اینه هر زبانی مزایا و معایت خودش رو داره و هیچ زبان برنامه نویسی نیست که از همه نظر برتری داشته باشه. شما باید با توجه به نیازهای پروژه تون و یا زمینه کاری و علاقهتون زبان برنامه نوسی مورد نیاز رو انتخاب کنید. اما اگه در ابتدای راه هستید و میخواهید یک زبان رو برای شروع یادگیری برنامه نویسی انتخاب کنید، هر یک زبان های برنامه نویسی که در ادامه معرفی میشه، گزینه مناسبی برای شروع یادگیری برنامه نویسی هستند. چون این زبانها از محبوبترین زبان های برنامه نویسی سال 2020 جهان و ایران هستند. پیشنهاد میکنیم اگه در ابتدای راه هستید حتما مقاله « آموزش برنامه نویسی برای تازه کارها به زبان ساده » رو هم مطالعه کنید؛ چون در این مقاله همه چیز به زبان ساده برای شروع یادگیری برنامه نویسی توضیح داده شده است.
-
زبان برنامه نویسی پایتون (Python)
بدون شک پایتون یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی سال 2020 در جهان و در ایران هست. روند رشد و نفوذ پایتون بین برنامه نویس ها در چند سال اخیر فوق العاده زیاده بود و یکی از ترندهای برنامه نویسی به ویژه در ایران هست.
پایتون یکی از ساده ترین زبان های برنامه نویسی است. البته این سادگی چیزی از قدرت پایتون کم نمیکنه چون در عین سادگی یکی از پرقدرت ترین زبان های برنامه نویس هست و در همه جا کاربر داره. از طراحی اپلیکیشن، ساخت برنامههای کاربردی وب، برنامههای دسکتاپ، سرورهای شبکه، بازی سازی، انیمیشن سازی و … از زبان برنامه نویسی پایتون میتونید استفاده کنید.
همین سادگی و قدرت پایتون باعث شده تا پایتون یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویی به ویژگی برای شروع یادگیری برنامه نویسی باشد. در حال حاضر اولین گزینه ای که برای شروع یادگیری برنامه نویسی در جهان پیشنهاد می شود زبان برنامه نویسی پایتون است. پس اگه شما هم قصد دارید یادگیری برنامه نویسی رو شروع کنید قطعا پایتون بهترین گزینه برای شروع است.
اگه چیز زیادی از زبان برنامه نویسی پایتون نمیدانید اصلا نگران نباشید چون ما در بادانش در مقاله «همه چیز در مورد زبان برنامه نویسی پایتون» هر آنچه در مورد پایتون لازم است بدونید رو بهتون توضیح دادیم.
اگه هم به زبان برنامه نویسی پایتون علاقه مند شدید و دوست دارید که اون رو یاد بگیرید، دوره رایگان « دوره رایگان آموزش برنامه نویسی پایتون به زبان ساده » مخصوص شماست. کافیه آستین هاتون رو بالا بزنید و یادگیری رو شروع کنید. در این دوره گام به گام و به زبان ساده پایتون رو یاد میگیریم.
این زبان محبوب برنامه نویسی در زمینه هایی مثل تحلیل داده های بزرگ (Big Data)، داده کاوی (Data Mining)، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین (machine learning) هم مورد استفاده قرار می گیرد.
شرکتهای بزرگی مثل گوگل، یاهو، اینستاگرام، یوتیوب، دراپ باکس و آی بی ام در خیلی از پروژههاشون از پایتون استفاده می کنند. توی ایران عزیز هم شرکت های زیادی به دنبال استخدام برنامه نویس پایتون هستند و خوشبختانه تقاضا بازار برای جذب برنامه نویسان پایتون رشد تصاعدی داره. پس اگر پایتون بلد باشید می تونید ازش درآمد خوبی هم داشته باشید.
-
جاوا / کاتلین برای برنامه نویسی اندروید
جاوا (Java) به خودی خود یکی از قدرتمندترین زبان های برنامه نویسی است و تا سال 2019 صدرنشین رتبه بندی زبان های برنامه نویسی بود. اما این اواخر با ظهور کاتلین (Kotlin) رشدش کمی افت داشته و همین امر باعث شده تا کاتلین نظر سیستم عامل اندروید رو جلب کنه. جاوا یک انتخاب عالی به عنوان یک زبان برنامه نویسی است، اما درحال حاضر شرکت Oracle و گوگل روی Kotlin تبلیغ میکند، پس آینده زبان کاتلین مشخصه و رشدش در چند وقت اخیر فوق العاده زیاد بوده و یکی از ترندهای برنامه نویسی در سال 2020 است. ویژگی های کاتلین موجب شده تا خیلی از شرکت های بزرگ مثل Pinterest، Evernote، Coursera، Uber، Trello و چندین شرکت بزرگ دیگر ساختار اپلیکیشن هاشون رو از جاوا به کاتلین مهاجرت کنند. البته هنوز هم تعداد زیادی از شرکت ها از Java استفاده میکنند چون پایه، چارچوب و برنامه هاشون براساس جاوا جلو رفته.
اجازه بدید جور دیگه به قضیه نگاه کنیم؛ این اندروید و تعداد زیاد کاربرانش هست که باعث شده توجه برنامه نویس های زیادی رو به سمت خودش جلب کنه. کاربران اندروید یک بازار هدف بزرگ برای برنامه نویسان هستند و خوشبختانه این بازار تا چند سال آینده همچنان بزرگ خواهند ماند. پیش بینی ها در مقاله «چرا باید برنامه نویسی اندروید را یاد بگیریم؟» نشون میده سهم بازار اندروید در سال های 2020، 2021، 2022 و 2023 همچنان بالای 85درصد خواهد بود و این فوق العاده است. در ایران عزیز هم خیلی ها تونستند از ایران بازار بزرگ درآمدهای خوبی بدست بیاورند. اگر بخواین در مورد حقوق و میزان درامد این برنامه نویس ها بدوندی کافی نگاهی به «بررسی درآمد برنامه نویسان ایرانی اندروید» بیاندازید. پس اگه بخواهیم باتوجه به تقاضای بازار زبان برنامه نویسی رو معرفی کنیم باید ببینیم چه چیزی در آینده ترند میشوند. سرمایه گذاری گوگل و اوراکل روی کاتلین آینده این زبان رو تضمین میکنه.
به هر حال چه بخواین جاوا یاد بگیرید چه کاتلین، هر دو فوق العاده هستند و در سال 2020 میتونید به عنوان یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی، احتمالا بهترین گزینه در برنامه نویسی اندروید روشون حساب باز کنید.
یادگیری جاوا آسان هست. کدهای جاوا شبیه به سی پلاس پلاس (++C) هستند و به راحتی میتونید اون رو یاد بگیرید. وقتی صحبت از برنامه نویسی اندروید میشه، یکی از بهترین گزینه ها جاوا هست. جاوا زبان رسمی برنامه نویسی اندروید است و گوگل از اون پشتیبانی میکنه. بیشتر اپلیکیشنهای اندروید که در حال حاضر در گوگل پلی حضور دارند، با استفاده از زبان جاوا نوشته شدهاند.
اما کاتلین یک زبان نسبتا جدید و مدرن هست که اومده تا یک جایگزین شایسته برای جاوای قدیمی در برنامه نویسی اندروید باشه. تفاوت کوتلین با جاوا در اینه که پیچیدگیهای جاوا رو نداره، خیلی از اون راحتره ومشکلات جاوا رو تا حد زیادی حل کرده. یادگیری کاتلین خیلی راحت تر از جاوا هست و در حال حاضر بهترین گزینه برای یادگیری برنامه نویسی اندروید است. کاتلین رشد فوق العاده داره و حتی این احتمال وجود دارد که این زبان برنامه نویسی، به زودی به عنوان زبان اول گوگل انتخاب بشه. به طور خلاصه اگر اولین باره که میخواهید برنامه نویسی اندروید رو شروع کنید، قطعا کاتلین بهترین گزینه است.
اگه در ابتدای راه هستید و به برنامه نویسی اندروید علاقه مند شدید، پیشنهاد می کنیم در این مورد کمی بیشتر تحقیق کنید. مقاله «نقطه شروع یادگیری برنامه نویسی اندروید به زبان ساده» در این زمینه بهتون کمک میکنه.
-
زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت (Java Script)
با اطمینان میتونم بگم که دهه فعلی، دههی جاوا اسکریپت بوده است. جاوا اسکریپت یکی از محبوب ترین و معروف ترین زبان های برنامه نویسی جهان است. براساس نظرسنجی سایت stackoverflow جاوا اسکریپت برای هفت سال متوالی رایج ترین زبان برنامه نویسی بوده و بیش از 67درصد برنامه نویس ها از این زبان استفاده کرده اند.
در رتبه بندی بهترین زبان های برنامه نویسی در Github هم جاواسکریپت صدرنشین است. و پرکاربردترین زبان 5 سال اخیر معرفی شده است.
این نشون میده که جاوا اسکریپت مثل گدازههای یک آتشفشان در حال فوران کردن است و داره همه جا را در بر میگیره و به نظر قرار هم نیست که از حرکت بایستد. پس بر اساس این آمارهای میشه جاوا اسکریپت رو به عنوان یکی بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2020 معرفی کرد.
جاوا اسکریپ (JavaScript) برای ایجاد تعامل با صفحات وب به کار میره. جایی که HTML و CSS ساختار اولیه و ظاهر صفحات وب رو تعیین میکنند، جاوا اسکریپت نحوه عملکرد صفحات وب رو کنترل میکنه. نقش رابط کاربری و تعامل با کاربر در وب سایت ها بر کسی پوشیده نیست، جاوا اسکریپت تجربه کاربر رو از صفحه وب با تبدیل آن از یک “صفحه استاتیک” به یک “صفحه تعاملی” بهبود میده. خیلی از جالبترین و خلاقانهترین چیزها در وب سایت ها رو جاوا اسکریپت کارها ساختهاند! و تقریباً همه وبسایتها تا حدی از قدرت جاوا اسکریپت بهره میبرند. حالا تصور کنید چه تعداد وب سایت داریم و چه تعداد وب سایت در آینده اضافه خواهد شد؟ این نشون دهنده بازار بزرگ برنامه نویس نویس های جاوا اسکریپ هست.
جاوا اسکریپت قلب تپنده شرکتهای بزرگ فناوری مثل گوگل، فیسبوک، نتفلیکس و خیلی شرکتهای دیگر است. در ایران هم توسعه دهنده های جاوا اسکریپ از جایگاه خوبی برخوردار هستند. پس اگه جاوا اسکریپت بلد باشید بازار در انتظار شماست تا بتونید از مهارتتون پول بدست بیارید.
پس اگه به حوزه طراحی وب و به خصوص فرانت اند علاقه مند هستید، جاوا اسکریپت بهترین گزینه هست. یادگیری جاوا اسکریپت چندان کار سختی نیست. بهطور طبیعی بعد از یادگیری HTML و CSS نوبت یادگیری جاوا اسکریپت میرسه. ولی نکته مهم در رابطه با یادگیری این زبان، اینه که بر خلاف HTML و CSS که زبانهای نشانهگذاری محسوب میشوند، جاوا اسکریپت یک زبان «برنامه نویسی» است. پس انتظار یادگیری سریع و بدون دردسر نداشته باشید و خود را برای چالشهای جدید و درگیریهای ذهنی بیشتر آماده کنید.
-
زبان برنامه نویسی سی شارپ (C#)
بر کسی پنهان نیست که درحال حاضر سی شارپ جزء محبوب ترین زبان برنامه نویسی ایران هست و تعداد زیادی از برنامه نویسان ایرانی از این زبان استفاده میکنند. علتش هم اینه که در مدرسه و دانشگاه های ایران زبان برنامه نویسی پیش فرض در حال حاضر سی شارپ هست. همین امر باعث شده تا شرکت های برنامه نویسی زیادی در ایران بر پایه سی شارپ نرم افزار تولید کنند. و این باعث شده تقاضای بازار کار برای برنامه نویسان این زبان در ایران همیشه بالا باشه.
سی سارپ در بین برنامه نویسان دیگر کشورها هم از محبوبیت فوق العاده ای برخوردار هست و از همون ابتدا تا حالا جز 10 برتر برنامه نویسی دنیا بوده است. دلیل اصلی محبوبیت و برتری سی شارپ اینه که در عین سادگی بسیار قدرتمند است و با آن تقریبا هر کاری میتونید انجام بدید. البته قول دنیای تکنولوژی یعنی مایکروسافت هم پشتبان این زبان هست و ابزارهای قدرتمندی مثل ویژال استودیو و SQL Server هم در اختیار برنامه نویسان این زبان هست تا بتونند به راحت ترین شکل، برنامه هاشون رو توسعه بدهند.
بنابراین سی شارپ همچنان مثل سال 2019 یکی بهترین گزینه ها برای یادگیری در سال 2020 هم هست. خوشبختانه یادگیری سی شارپ زیاد سخت نیست و ساختار دستورات (Syntax) خیلی شبیه به c++ هست. وجود نرم افزار قدرتمند Visual Studio هم کمک میکنه تا در همون مراحل اولیهی یادگیری، بتونید برنامه های ساده ای رو بسازند که تاثیر فوق العاده ای در افزایش اشتیاق و انگیزهی در یادگیری برنامه نویسی داره.
اگه به یادگیری زبان برنامه نویسی سی شارپ علاقه مند شدید و یا دوست دارید در موردش بیشتر بدونید پیشنهاد میکنیم مقاله «همه چیز درباره C#» رو مطالعه کنید. ما در اونجا جزئیات بیشتری رو در مورد این زبان محبوب بررسی کردیم که میتونه بهتون در مسیر برنامه نویس سی شارپ شدن کمک کنه.
امیدوارم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. اگه تا حالا با هیچ زبانی، برنامهنویسی نکردید ولی دوست دارید یادگیری برنامه نویسی رو شروع کنید هر یک از زبان های پیشنهاد داده شده گزینه فوق العاده ای برای شروع یادگیری برنامه نویسی هستند. اگر هم نظر ما رو میخواین، زبان برنامه نویسی پایتون رو به دلیل سادگی و سهولت در یادگیری و قدرتمند بودن به شما پیشنهاد میکنه.
برای یادگیری زبان های برنامه نویسی کافیه علاقه مند باشید و مشتاقانه دوره های آموزشی برنامه نویسی که در سایت بادانش قرار داره رو دنبال کنید. ما به شما قول میدیم که در انتهای این دوره ها به یک برنامه نویس قدرتمند و مسلط در زبان برنامه نویسی تبدیل بشید! چون ما در طول مسیر تا رسیدن به موفقیت همراهتون هستیم.
از اینکه تا انتهای این مطلب رو مطالعه کردید ازتون متشکریم! بنظر شما بهترین زبان برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2020 چیه؟ شما چه زبانی رو برای یادگیری پیشنهاد میدهید؟
2 نظر
سلام خسته نباشید و دمتون گرم با سایت خوبتون.
بنده کامپیوتر خوندم اما میخوام یه زبان برنامه نویسی برای اندروید یادبگیرم و نمیدونم چه زبانی رو انتخاب کنم،تصمیم میگیرم برم سراغ زامارین چون سی شارپ بلدم و خیلی پیش می افتم تو این کار اما میبینم اگه به مشکل خوردم منابع آموزشی کمی هست،میرم سراغ پایتون چون رشدش خوب بوده و متن باز هست اما یه جاهایی نوشته برای برنامه نویسی موبایل خوب نیست.میرم سراغ جاوا چون زبان مادری اندروید هست اما میبینم کلی کد باید برای یه چیز ساده نوشت و در نهایت کاتلین داره جای جاوارو میگیره.
خودتون رو جای من بذارید،بنده دنبال یه زبان خوب برای برنامه نویسی میگردم اما در ابتدا باید نیازهامو برای اندروید برطرف کنه و منابع خوبی داشته باشه برای آموزش و نگران این موضوع نباشم که از دور خارج بشه.
ممنون میشم راهنماییم کنید…
سلام. ممنون
از این سوالتون رو با ما در میون گذاشتید از شما متشکرم. خیلی خوبه که در یادگیری اینقد با دقت جزئیات رو بررسی کردید. شاید این سوال خیلی از دوستان که در ابتدای یادگیری هستن باشه که با کدوم زبان برنامه نویسی یادگیری رو شروع کنم؟ حقیقت اینه که بهتره زیاد وسواس به خرج ندید و یک زبان برنامه نویسی رو شروع کنید به یادگیری، بعد از اون میتونید سایر زبان ها هم یاد بگیرید.
در مورد برنامه نویسی اندروید هم همینطور شما با هر کدوم از زبان های که گفتید مثل زامارین، پایتون، جاوا و کاتلین میتونید برای اندروید برنامه نویسی کنید. منتها اگر در ابتدای راه هستید در حال حاضر کاتلین جایگاه خیلی خوبی برای این منظور داره و زبان بسیار مناسبی هم از سادگی برای شروع یادگیری هست. پیشنهاد میکنم خودتون هم محدود به منابع فارسی نکنید. اگر به فارسی هم دوره های آموزشی خوبی تولید شده است. اگر هم مایل بودید میتونید از دوره های آموزشی خانه اندروید با کد تخفیف 20درصدی مخصوص کاربران بادانش (کد تخفیف: badanesh) استفاده کنید.
آستین هاتون رو بالا بزنید و یادگیری رو با قدرت ادامه بدید. باز هر سوالی بود بفرمایید با افتخار آماده پاسخگویی هستیم.
بادانش | یادگیری رد مسیر موفقیت