بررسی روش کسب درآمد اینترنتی + مثال های واقعی ایرانی
احتمالا شما هم دوست دارید بدونید از چه راه هایی میشه از اینترنت کسب درآمد کرد. این سوال خیلی هاست چطور میتونم از اینترنت درآمد کسب کنم؟ خب خوشبختانه در جای درستی قرار دارید چون در این مقاله ما قصد داریم همه روش های متداول کسب درآمد اینترنت رو بررسی کنیم و به تمام سوالات شما در این زمینه جواب بدیم. پس همراه ما باشید.
بررسی روش های کسب درآمد از اینترنت، بهتون کمک میکنه تا بتونید بهتر کسب و کار اینترنتی خودتون رو راه بندازید و از اون پول و درآمد کسب کنید. اوه اصلا شما کسب و کار اینترنتی ندارید؟! هیچ جای نگرانی نیست ما در مقاله «چگونه کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کنیم؟» در 7 مرحله بهتون آموزش دادیم که چطور از صفر، کسب و کار اینترنتی تون رو راه اندازی کنید و اون رو به درآمد برسونید. در این مقاله همه چیز به زبان ساده توضیح داده شده که پیشنهاد میکنم بعد خوندن این مقاله به سراغش برید و در اولین فرصت کسب و کار اینترنتی خودتون رو راه اندازی کنید. در این مسیر هر کمکی هم نیاز داشتید میتونید روی بادانش حساب کنید 🙂
روش های کسب درآمد از اینترنت
خب بیان بریم سراغ بررسی انواع مدل های درآمدزایی کسب و کارهای اینترنتی که تونستند از طریق اینترنت پول به دست بیاورند. این بررسی بهتون کمک می کنه تا با دید بازتر، کسب و کار اینترنتی تون رو راه اندازی کنید و مدل درآمدزایی برای اون تعریف کنید. در هر یک از روش های بررسی شده نکات زیادی وجود داره که پیشنهاد میکنیم با دقت مطالعه کنید. از یادگیری لذت ببرید.
کسب درآمد از اینترنت از طریق فروش کالاهای فیزیکی
احتمالا سایت آمازون و بنیانگذار اون جف بزوس (ثروتمندترین مرد جهان) رو می شناسید. آمازون معروف ترین سایتی هست که با استفاده از فروش کالاهای فیزیکی از طریق اینترنت، درآمد کسب میکنه. سایت علی بابا در چین هم یکی از نمونه این مدل کسب درآمد از اینترنت هست. در ایران عزیز هم، دیجی کالا معروف ترین این نوع کسب و کار اینترنتی است.
مزایا
این مدل شبیه همان فروشگاه فیزیکی هست با سه تفاوت بزرگ. اول اینکه شما نیاز به هزینه زیاد برای راه اندازی فروشگاه و تجهیز اون نیارید. دوم مشتریانی شما محدود محل قرار گیری فروشگاهتون نیست و شما محصولاتتون رو میتونید تعداد زیادی از افراد که به اینترنت دسترسی دارند عرضه کنید. و سوم فعالیت فروشگاه محدود به زمان حضور شما نیست و میتونه هر زمان از شبانه روز توی فروشگاه اینترنتی تون فروش صورت بگیره. این همان راز کسب درآمدهای فوق العاده کسب و کارهای اینترنتی هست که با استفاده از فروش کالاهاتون از طریق اینترنت میتونید به اون دست پیدا کنید. این نوع کسب و کار اینترنتی هرچند دردسرهایی هم دارد و در ادامه به اونها اشاره کردیم اما باتوجه به به اینکه امروزه خیلی ها حتی کالاهای زودمصرفشون هم از اینترنت خریداری میکنند، معمولا جز پردرآمد ترین کسب و کارهای اینترنتی هستند.
معایب
و اما 2 تا دردسر برای کسب و کارهای اینترنتی فروش کالای فیزیکی وجود داره. اولی لوجیتسک یا حمل و نقل هست. که باید کالا رو به دست مشتری برسونید. دوم انبارداری هست که هرچقد کسب و کارتون بزرگ تر بشه باید اون رو بزرگتر کنید. همین حالا آمازون یا همین دیجی کالای خودمون اگه از سیستم مدیریت انباردار بدرستی استفاده نکنند در یک روز با کلی مشتری ناراضی مواجه میشوند. قطعا برای حل هر یک از معایب شما نیاز به صرف هزینه برای کسب و کارتون دارید. آیا راه حل بهینه ای وجود دارد؟ بله در جلوتر به اون اشاره میکنیم.
کسب درآمد از اینترنت از طریق فروش کالاهای مجازی
این نوع کسب و کارها هیچ یک از دردسرهای مدل قبلی یعنی حمل و نقل و انبارداری رو ندارند هیچ، هزینه ای هم برای اینکار نیاز نیست انجام بدند. مدل کسب درآمد این نوع کسب و کارها از طریق فروش کالاهای مجازی به مشتری ها هست. این کالاها میتونند آموزش، فیلم، موسیقی، کتاب الکترونیکی، عکس و هر فایل که قابل دانلود کردن هست باشه.
معروف ترین سایت هایی که از طریق فروش فایل های مجازی درآمد کسب میکنند، سایت های آموزشی مثل یودمی، لیندا و در ایران فرادرس، مکتبخونه و … هست. کسب و کارهای اینترنتی دیگه از طریق فروش کالاهای مجازی درآمد کسب میکنند مثل فیدیبو از طریق فروش کتاب الکترونیکی، نوار با استفاده از فروش کتاب های صوتی، بییپ تونز از طریق فروش موسیقی، فیلیمو از طریق فروش فیلم و….
مزایا
این نوع کسب و کارها علاوه برا اینکه دردسر و هزینه های مدل کسب و کارهای فروش کالای فیزیکی نداره یک امتیاز فوق العاده دیگه هم نسب به مدل قبلی داره. شما در این مدل میتونید یک فایل رو به هزاران نفر بفروشید و از فروش یک فایل بارها درآمد کسب کنید. اما در مدل قبلی شما به ازای فروش هر کالای فیزیکی درآمد کسب میکردید.
معایب
در حال نوشتن این مطلب عیب خاصی از این روش درآمدزایی از اینترنت به ذهنم نرسید. اگه شما مشکلی در این مدل میبینید برامون کامنت بگذارید تا اصلاح کنیم.
کسب درآمد از اینترنت از طریق فروش خدمات
در این روش بجای فروش کالا، شما خدمات رو به مشتریانتون عرضه میکنید و به ازای اون خدمات، پول دریافت میکنید. این خدمات میتونه به هر طریقی باشه مثل مشاوره در زمینه های مختلف، خدمات طراحی سایت و طرح های گرافیکی، برنامه نویسی، تولید محتوا و… کسب و کارهای اینترنتی زیادی از طریق روش فروش خدماتشون به مشتری ها درآمد کسب میکنند. مثل سایت زرین پال که خدمات درگاه پرداخت رو برای سایر کسب و کارهای آنلاین فراهم میکنه و از طریق دریافت کمیسیون، درآمد کسب میکنه.
اگه شما کار مهارت مثل طراحی، برنامه نویسی باشید یا هر چیزی دیگه ای که بتونید اون رو شکل یک خدمت به مشتری ارائه بدید، اینترنت بهتون کمک میکنه تا مهارت پول زیادی بدست بیارید. چون در حال حاضر خیلی ها از طریق اینترنت به دنبال افرادی میگردند که بتونه این خدمات رو بهشون ارائه بده.
مزایا
در این روش شما نه به کالای فیزیکی نیاز دارید و نه به کالای مجازی. کافیه اون چیزی که درش مهارت دارید رو از طریق اینترنت با بقیه به اشتراک بگذارید. همون طور که اشاره شد افراد زیادی به دنبال این خدمات هستند.
معایب
چون اکثر خدمات تعرفه مشخصی ندارند و بسته به کیفیت قیمت هاشون متفاوت هست، معمولا خریداران خدمات یا کافرماها روی قیمت گذاری باهاتون دیر به توافق می رسند.
کسب درآمد از اینترنت از طریق تولید محتوا
محتوا در اینترنت نقش مهمی رو بازی میکنه. چون باعث میشه افرادی زیادی از طریق محتوا سمت کسب و کار شما جذب بشوند. و هر کسب و کار اینترنتی که تعداد بازدید کننده اش زیاد باشه میشه از پول و درآمد کسب کرد. پس اگه بتونید محتوای با کیفیت و ارزشمندی تولید کنید علاوه بر اینکه توی هر مدل کسب و کار اینترنتی که باشید این جذب بازدید کننده از طریق محتوا میتونه براتون مفید باشه. خیلی از افراد هم حاضر هستند برای دستیابی به محتوای شما پول خرج کنند.
محتوا میتونه متن، ویدیو یا هر نوع دیگه باشه. مخاطب ها برای دسترسی به اونها باید به شما پول پرداخت کنند و یا عضو ویژه کسب و کارتون بشوند. اگه میخواهید از این روش کسب درآمد کنید باید بتونید محتوای باکیفیتی و ارزشمندی تولید کنید که ارزش خرید برای مشتری های احتمالی داشته باشه. یکی از بهترین نمونه های کسب و کارهایی اینترنتی در ایران که از طریق محتوا دارند درآمد کسب میکنند سایت متمم و سایت سوخت جت هست. البته کسب و کارهای اینترنتی زیادی از طریق محتوا به طور غیرمستقیم درآمد کسب میکنند مثل دیجی کالا بخش دیجی مگ، نقد و بررسی هاش و… پس این تولید محتوا میتونه در هر کسب و کار اینترنتی مفید باشه.
مزایا
محتوای خوب کمک میکنه تا بازدید کننده های هدفمند زیادی بصورت رایگان و ارگانیک از طریق گوگل و… به سمت کسب و کار اینترنتی شما بیان. هزینه جذب مشتری از طریق محتوا نسبت به سایر روش ها خیلی پایین تر. و بازدیدکننده ای که از این طریق جذب کسب و کارتون میشه معمولا نرخ تبدیل به مشتری شدنش خیلی بالاتر از بقیه روش های جذب مشتری هست.
معایب
تولید محتوای خوب و ارزشمند کار پیچیده ای نیست اما کار راحتی هم نیست. باید برای تولید محتوا وقت بگذارید. تحقیق کنید و چیزی رو در خرجی به مخاطب ارائه بدید که ارزشمند باشه.
کسب درآمد از اینترنت از طریق پایگاه داده بزرگ از داده ها و فروش جایگاه بالاتر
فکر میکنید بزرگترین شرکت اینترنتی دنیا یعنی گوگل، اصلی ترین منبع کسب درآمدش از کجاست؟ استفاده از اطلاعات. گوگل به جز فروش اطلاعات به سازمان های جاسوسی (که در آن خیلی مطمئن نیستم) و موسسات تحقیقاتی و… فروش جایگاه بالاتر به سایت ها و استفاده از این پایگاه داده بزرگ برای تبلیغات هدفمند سایر بیزنس ها است. حالا تصور کنید اگه این پایگاه از داده ها چه از صفحات اینترنتی گرفته، چه کاربران و … وجود نداشت کسی به سراغ گوگل میرفت؟ و گوگل درآمدی داشت؟
کسب درآمد از اینترنت با استفاده از این روش، در اکثر موتورهای جستجو میتونه انجام بشه. مثلا در ایران سایت های آگهی مثل دیوار و شیپور هم از این طریق پایگاه داده بزرگ شان و فروش جایگاه بالاتر درآمد کسب میکنند. البته اکثر سایت تخصصی با پایگاه داده بزرگ میتونند از این روش پول خوبی به دست بیارند. چون افراد زیادی به دنبال حضور در جاهای تخصصی هستند و حاضر به خاطر جایگاه بالاتر پول بدهند.
مزایا
در اکثر این نوع کسب و کارهای اینترنتی شما ابتدا بستر رو فراهم میکنید و بعد کم کم پایگاه داده تان توسط سیستم یا خود افراد بزرگ و بزرگتر میشه. هرچه پایگاه داده شما بزرگتر و تخصصی تر باشه، شانس بیشتری برای فروش جایگاه و کسب درآمد دارید.
معایب
در این مدل کسب درآمد از اینترنت، در ابتدا چون شما پایگاه داده تون کوچک هست فروش جایگاه بالاتر در اون بی معناست پس درآمدی هم نخواهید داشت. ابتدا ایجاد پایگاه داده بزرگ کار راحتی نیست و نیاز به زمان هم داره.
کسب درآمد از اینترنت از طریق تبلیغات سایر کسب و کارها
یکی از روش های رایج کسب درآمد از اینترنت، نمایش تبلیغات سایر کسب و کار در کسب و کار خودتون هست. واضح هست که هرچقد قدرت کسب و کار شما بیشتر باشه و تعداد بازدید کننده های بیشتری داشته باشید شانستون برای کسب درآمد بیشتر هست.
در حال حاضر سایت های زیادی از طریق نمایش بنرهای تبلیغاتی بقیه بقیه بیزنس ها درآمد کسب میکنند. معروف ترین اونها در ایران سایت ورزش 3 هست اگه نگاهی به صفحه اصلی این سایت کنید براحتی متوجه نحوه کسب درآمد این کسب و کار از اینترنت می شوید. اکثر سایت های خبری هم از همین طریق کسب درآمئ میکنند این تبلیغات میتونند نمایش یک ویدیوی تبلیغاتی باشند. آپارات معروف ترین کسب و کار اینترنتی هست که از این روش برای کسب درآمد استفاده میکنه. نمایش تبلیغات میتونه به شکل های دیگه ای مثل ریپورتاژ آگهی، معرفی یا پیشنهاد محصول و… باشه. البته روش دیگه ای برای کسب درآمد از طرق تبلیغات کسب و کارها وجود داره که توسط افراد تاثیرگذار در صفحه هاتشون انجام میشه که در قسمت بعدی به توضیح اون پرداختیم.
مزایا
برای کسب درآمد در این روش نیاز نیست حتما یک سایت فوق العاده پر بازدید داشته باشید. میتونه به وسیله ثبت نام در واسط های تبلیغاتی (شرکت های تبلیغات اینترنتی) بنر شرکت های دیگه رو در سایت خودتون نمایش بدید و به تعداد کلیک (CPC) یا تعداد نمایش (CPM) بنرها درآمد کسب کنید.
معایب
این مدل کسب درآمد از اینترنت ظاهر کسب و کار شما رو به کلی بهم میریزه و اون رو زشت میکنه (کافیه یک نگاه به سایت ورزش 3 بیاندازید). اگه بخواهید روی درآمدتون از این روش حساب کنید باید تعداد بازدید کننده های سایت تون رو خیلی زیاد کنید.
کسب درآمد از اینترنت از طریق اینفلونسر شدن
اینفلوئنسر به فردی گفته میشه که روی تعداد زیادی از افراد تاثیر داره. اینفلوئنسرها یا افراد تاثیرگذار در همه جای دنیا جایگاه ویژه در تبلیغات دارند. چون نفوذ و تاثیرگذاری پیامی که اون ها به علاقمندانشون میدهند مثل بازاریابی دهن به دهن میمونه و بالاترین جایگاه رو در تبلیغات داره. یک اینفلوئنسر میتونه یک بازیگر، یک بازیکن فوتبال، یک آشپز معروف یا حتی یک خانم خانه دار باشه که تعدادی زیادی علاقه مند و دنبال کننده داره.
خیلی از این اینفلوئنسرها از طریق صفحات اینستاگرامشون در اینترنت و با تبلیغ کالاها یا کسب و کارهای دیگران تونستند پول خیلی خوبی بدست بیاورند. شاید معروف ترین اینفلوئنسرهای ایرانی صدف بیوتی باشه. کافیه یک سر به پیچ ایشون بزنید تا ببینید چطور برندهای مختلف حاضر هستند برای تبلیغ محصولاتشون توسط صدف پول خرج کنند. اینفلوئنسرها در زمینه های مختلف میتونند فعالیت کنند. مثلا تسترهای غذا، خیلی از رستوران ها مایلند با دادن پول به این تسترها اونها رو دعوت کنند تا تبلیغات رستوران آنها رو انجام بده. یا حتی خانم ها خانه دار که در پیچ اینستاگرامشون در مورد سبک زندگیشون بلاگ نویسی میکنند. کم نیستند کسب و کارهایی که به دنبال پیچ های سبک زندگی برای تبلیغات محصولاتشون مثل کیف و کفش و … هستند. سعی میکنیم در یک مقاله مجزا به طور مفصل در مورد اینفلوئنسر مارکتینگ توضیح بدهیم.
مزایا
کسب درآمد از طریق اینفلوئنسر شدن و تبلیغ برند دیگران خیلی شیرین هست. چون هم اون برندها باعث می شوند شما بیشتر رشد کنید و شما در اینفلوئنسر بودن همون کاری رو انجام می دید که دوست دارید و در واقع به دلیل پیشرفت در کارتون هست که معروف و محبوب هستید.
معایب
تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر یا یک فرد تاثیرگذار کار راحتی نیست. اما ناامید نشید ابزاری مثل اینستاگرام میتونه بهتون کمک کنه تا سریع تر هدفتون برسید.
کسب درآمد از اینترنت از طریق همکاری در فروش
همکاری در فروش یا افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) روشی برای کسب درآمد از اینترنت هست که در اون نه شما کالایی دارید و نه خودتون مستقیم در فرآیند فروش درگیر هست، بلکه شما مشتری رو از طریق سایت، پیچ یا کانالتون به سیستم فروش کسب و کار دیگه هدایت میکنید. در سیستم همکاری در فروش شما به ازای فروش هایی که از کانال شما به وجود اومده پورسانت میگیرید. به این مدل بازاریابی پورسانتی هم میگویند. اکثرا پورسانت های فروش بصورت درصدی از مبلغ فروش و بین 10 تا 30 درصد هست.
برای کسب درآمد از طریق همکاری در فروش شما میتونید به سایت هایی که کالا یا خدماتی برای فروش دارند و از این سیستم هم استفاده میکنند برید و اونجا ثبت نام کنید. اکثر سایت های هاستینگ این روش رو سال ها استفاده میکنند. سایت هایی مثل دیجی کالا هم این سیستم رو چند وقتی هست راه اندازی کردند که میتونید از اون برای کسب درآمد از اینترنت استفاده کنی.
البته یک نوع دیگه از سیستم همکاری در فروش وجود داره که شما یک واسط اینترنتی بین دو کسب و کار آفلاین میشید و به ازای هر فروش مبلغی رو به عنوان پاداش دریافت میکنید. این روش در جلوتر بهش اشاره کنیم.
مزایا
خوبی این روش اینکه نه شما نیاز دارید کالایی داشته باشید و نه درگیر فرآیند فروش و… هستید. خیلی راحت به ازای هر فروشی که تونستید به ثمر برسونید درآمد کسب میکنید.
معایب
رسیدن به درآمد از این طریق اونقدرها آسون نیست چون خیلی وقتها شما مشتری رو به سمت فروشگاه هدایت میکنید اما منجبر به فروش نمیشه. هرچقدر محتوای کسب و کارتون مرتبط تر با محصولات پیشنهادی در سیستم همکاری در فروش باشه شانس بالاتری برای فروش دارید. پس باید محتواهایی در راستای اون محصولات تولید کنید.
کسب درآمد از اینترنت از طریق ایجاد پلتفرم
کسب و کارهای پلتفرمی یا واسطه ای یکی از بهترین روش های کسب درآمد از اینترنت هست. چون در این روش خیلی از دردسرها از روی شونه شما برداشته میشه و از یکجایی به بعد سیستمتون توسط خود کاربرها بزرگ و بزرگتر میشه. کسب و کارهای پلتفرمی در واقع واسط بین فروشنده و خریدار می شوند و بابت هر فروشی که از طریق اونها صورت میگیره بخشی از مبلغ فروش رو به عنوان درآمد بر میارند.
کسبب و کارهای زیاد در اینترنت از ایجاد پلفرم درآمد کسب میکنند. از آمازون تا دیجی کالا که با ایجاد مارکت پلیس، واسط فروش کالاهای فروشندها و خریدارها هست تا اسنپ فود و چلیوری که واسط فروش غذاهای رستورانها و افراد گرسنه 🙂 هست و تخفیفان و نت برگ که واسط فروش خدمات با تخفیف کسب و کارها به افراد در جستجوی تخفیف هست و فرانش که واسط فروش محتواهای آموزشی مدرسین و هنرجوها هست و اسنپ و تپسی که واسط بین مسافربرها و مسافرین هست و …
مزایا
تقریبا تمام کارها بعد از ایجاد بستر و شناسوندن اون بقیه کارها بصورت خودکار و با کمترین هزینه در سیستم های پلتفرمی میتونه انجام بشه. درآمد کسب و کارهای پلتفرمی نسبت به هزینه هاش خیلی بیشتز از مدل های دیگه هست.
معایب
ایجاد یک پلتفرم که در اون هم فروشنده و هم خریدار زیادی باشه کار راحتی نیست. در واقع یک جورایی دو پال این پرنده باهم باید رشد کنه تا بتونید بهترین نتیجه رو ازش بگیرید.
نتیجه گیری و سخن پایانی
قطها روش های دیگه هم برای کسب درآمد از اینترنت میتونه وجود داشته باشه. در این مقاله ما سعی کردیم معروف ترین روش های کسب درآمد اینترنتی رو بررسی کنیم. مثال هایی که سایت های مختلف و نحوه کسب درآمدشون آوردیم میتونید دیدتون رو نسبت به نحوه کسب درآمد کسب و کاری که میخواهید راه بیاندازید بازتر کنه. امیدواریم که از خوندن این مقاله برای شما مفید بوده باشه و از خودندش لذت برده باشید. احتمالا سوالات زیادی براتون به وجود اومده که دنبال جواب اون هستید. خیلی راحت هر سوالی دارید رو از طریق همین صفحه با ما در میون بگذارید. از همراهی تون متشکریم.